De interviewvragen & -antwoorden

29-03-2012 09:37
  1. Welk HBO beroep heeft u? Ik ben een manager in de gezondheidszorg.
  2. Waarom heb je dit HBO beroep gekozen? Leidinggeven aan een groep vind ik erg leuk, omdat het leuk is met elkaar een bepaald resultaat te halen. Het is een uitdaging om alle patiënten binnen een korte tijd op een goede wijze te helpen.
  3. Welke sector heb je gekozen? Gezondheidszorg.
  4. Voor welke vakken heb je examen gedaan? Ned, Eng, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Biologie en Scheikunde.
  5. Welke HBO opleiding heeft u gedaan? Post HBO opleiding. VO management in dienstverlenende organisaties.
  6. Waar heeft u deze opleiding gedaan? In Nijmegen bij de hoge school.
  7. Hoeveel heeft de opleiding gekost? € 15.000,-- euro.
  8. Hoe lang duurde dit? Anderhalf jaar.
  9. Vond je het gemakkelijk? Nee, het was een pittige opleiding, omdat het 2 dagen studie was met 23 huiswerkuren per week en daarnaast werkte ik 32 uur.
  10. Vond je snel werk? Om deze opleiding te kunnen volgen moest je al een leidinggevende baan hebben op tactiche niveau gedurende enkele jaren dus ik had al werk.
  11. Is het hoger of lager/gemiddeld dan het modaal inkomen? Iets meer dan modaal verdien ik voor een 32 urige werkweek.
  12. Hoe ziet een gewone dag eruit? Even checken of de dagelijkse gang van zaken op de afdeling loopt, aansluitend meestal emails afhandelen een aantal gesprekken of vergaderingen bijwonen. Samen met de specialisten plannen maken voor de toekomst en hiervoor stukken schrijven.  Wat telefoonverkeer.
  13. Is er veel afwisseling? Erg veel afwisseling, never a dull moment.
  14. Hoe ziet een bijzondere dag eruit? Meestal is er dan iets ergs gebeurd met een medewerker of een patiënt en moet ik direct een aantal maatregelen treffen. Een bijzondere dag kan ook het bijwonen van een congres of symposium zijn. Hierbij neem ik vaak veel nieuwe ideeën mee om toe te passen op mijn eigen werkzaamheden.
  15. Wat is de belangrijkste? Open durven te staan voor feedback en daaruit lering trekken.
  16. Welk is het moeilijkste? Het moeilijkste is om in jezelf te blijven geloven wanneer iemand die je vertrouwt een vervelende streek uithaalt.
  17. Welk is het makkelijkste? Voor een groep mensen een presentatie geven of een verhaal vertellen.
  18. Ben je tevreden of had je liever iets anders gewild? Ik heb gelukkig altijd werkzaamheden gedaan die ik zelf leuk vind. Zodra een baan mij niet meer uitdaagde of de sfeer er heel vervelend was ben ik iets anders gaan doen.